1. Pagrindinis Brother
  2. Apie Brother
  3. News
  4. 2020
  5. Brother įtrauktas į ESG investicinį indeksą

Brother įtrauktas į "FTSE4Good Index Series" ESG investicinį indeksą

„Brother Industries, Ltd.“ (prezidentas: Ichiro Sasaki) šiandien paskelbė, kad kompanija pirmą kartą buvo įtraukta į visame pasaulyje žinomą „FTSE4Good Index Series“ ESG investicinių*1 akcijų indeksą. „FTSE4Good Index Series“ yra serija indeksų įsteigtų „London Stock Exchange Group“ kompanijos „FTSE Russell“. Indeksas susideda iš kompanijų, kurios atitinka aplinkos apsaugos, socialinių ir valdymo (ESG) praktikų vertinimo standartus.


Tuo pačiu metu Brother kompanija taip pat buvo įtraukta į „FTSE Blossom Japan Index“, kitą ESG indeksą, naudojamo Japonijos valstybinio pensijų investavimo fondo (GPIF) - jis valdo didžiausią fondų kiekį pasaulyje. Todėl Brother kompanija buvo įtraukta ir į tris ESG indeksus pasirinktus Japonijos valstybinio pensijų investavimo fondo (GPIF): „FTSE Blossom Japan Index“, „MSCI Japan Empowering Women (WIN) Select Index“ ir „S&P/JPX Carbon Efficient Index“.


„Brother Group“ yra atsidavusi ESG veiklai, dėl kurios investuotojai pasitiki kompanija. Kalbant apie aplinkos apsaugos veiklą, 2018 m. kovą kompanija suformulavo „Brother Group“ aplinkos apsaugos viziją ir stengiasi sumažinti CO2 emisijas visoje savo vertės grandinėje. Socialinėje srityje grupė identifikuoja prioritetines sritis, kurias reikia tobulinti, taip siekdama socialinio vystymosi tikslų (SDGs)*2 ir savo verslu kurdama socialinę vertę. Be to,  2019 
fiskaliniais metais, ji pasirašė Jungtinių Tautų Pasaulinį susitarimą*3 ir paskelbė, kad toliau sieks tvaraus visuomenės vystymosi. Be to, grupė imasi taikyti valdymą atitinkantį „Brother Group“ bendras korporacijos valdymo nuostatas priimtas 2015 metais.


„Brother Group“ lieka atsidavusi ilgalaikių pasitikėjimu grįstų santykių kūrimui su visomis suinteresuotomis šalimis vystydama socialiai atsakingą verslą ir išlikdama „Šalia Jūsų“.


*1. ESG investicijos, tai tokios investicijos, kurios teikia pirmenybę ir renkasi kompanijas remiantis jų aplinkos apsaugos, socialinėmis ir valdymo (ESG) praktikomis.
*2. Tvaraus vystymo tikslai yra grupė bendrų tikslų iškeltų tarptautinei bendruomenei, kuriuos Jungtinių Tautų susitikime priėmė pasaulio lyderiai 2015 m. rugsėjį. Jie susideda iš 17 tikslų ir 169 taikinių.
*3. Jungtinių tautų Pasaulinis susitarimas yra savanoriška iniciatyva - taikant atsakingą ir kūrybingą lyderystę, verslai bei organizacijos veikia kaip bendruomenės nariai siekiantys sukurti pasaulinį tinklą, kuris realizuoja tvarų augimą.


FTSE 4 Good