1. Pagrindinis Brother
  2. Apie Brother
  3. News
  4. 2023
  5. Brother pasiekia „Pirmi Pasaulyje“ pergaminimo tikslą

Brother pasiekia „Pirmi Pasaulyje“ pergaminimo tikslą

 

„Brother“ oficialiai turi vieną ekologiškiausių perdirbtų tonerio kasečių Europoje po to, kai įmonei buvo suteiktas „Blue Angel DE-UZ 177“ (2021) sertifikatas už vieną iš perdirbtų tonerio kasečių – pirmoji įmonė pasaulyje, kuri tai padarė.

Spausdinimo ir nuskaitymo sprendimų ekspertas Brother pasiekė dar vieną tvarumo etapą – tapo pirmuoju gamintoju pasaulyje, kuriam suteiktas "Blue Angel DE-UZ 177" sertifikatas. Tai sertifikatas, pagrįstas griežtais aplinkai nekenksmingų produktų ir paslaugų standartais.

Brother buvo suteiktas sertifikatas, pagrįstas nepriklausomų bandymų serija ir nuodugniais auditais per dvejus metus jų gamykloje Krupinoje, Slovakijoje. „Blue Angel“ teigia, kad aplinkosaugos ženklo suteikimo perdirbtoms tonerio kasetėms ir (arba) rašalo kasetėms tikslas yra sumažinti atliekų kiekį ir taip prisidėti prie išteklių tausojimo. Aplinkosaugos ženkle pateikiami reikalavimai naudojamoms medžiagoms, spalvos formuotojui (Brother atveju naudojamam toneriui), emisijai į patalpų orą spausdinimo proceso metu ir tonerio ar rašalo kasečių veikimo charakteristikoms. Toneriui TN-3512 RE buvo suteiktas sertifikatas įrodžius, kad „Brother“ pakartotinai naudoja komponentus, kurie sudaro ne mažiau kaip 75 % gaminio svorio, gali perdaryti kiekvieną kasetę iki naujos kokybės ir gali visiškai atsekti visas sudedamąsias dalis.

Craigas McCubbinas, „Brother Industries UK“ ir „Brother“ pasaulinio perdirbimo technologijų centro vykdomasis direktorius, sakė: „Dirbame nuo 2021 m., kad pasiektume šiuos „Blue Angel“ apdovanojimo kriterijus, kurie parodo mūsų įsipareigojimą mažinti poveikį aplinkai ir tausoti išteklius. Kaip vienas iš pirmaujančių Europoje tvarumo sertifikatų, tai taip pat patvirtina mūsų šioje srityje padarytą pažangą ir suteikia garantiją mūsų klientams, kad dėl Brother tonerio kasečių pirkimo ir pergaminimo, spausdinimas yra aplinkai nekenksmingas."

„Džiaugiamės galėdami suteikti Brother, kaip pirmajam originalios įrangos gamintojui (OEM), sertifikatą pagal peržiūrėtus skyrimo kriterijus „Pergamintos tonerio kasetės ir rašalo kasetės spausdintuvams, kopijuokliams ir daugiafunkciams įrenginiams (DE-UZ 177, 2021 m. leidimas)“. Sudėtingas sertifikavimo procesas apima „Brother“ naudojamų medžiagų testavimą ir nespalvoto tonerio tinkamumo naudoti savybes. Jis taip pat turi atitikti mažai teršiančios biuro įrangos reikalavimus ir atitikti mūsų griežtus reikalavimus dėl smulkių ir itin smulkių dalelių išsiskyrimo spausdinant“, – teigia Christophas Eßer-Ayertey, RAL aplinkos vadovas.

Apdovanojimas įteiktas tuo metu, kai spausdintuvų gamintojai patiria vis didesnį spaudimą mažinti CO2 emisiją, eksploatacinių medžiagų atliekas ir bendrą jų poveikį planetai.

„Tai tikrai puikus pasiekimas, kuriuo visi „Brother“ darbuotojai nepaprastai didžiuojasi“, – pridūrė Craigas McCubbinas. „Faktas, kad Brother yra pirmasis originalios įrangos gamintojas pasaulyje, pasiekęs tai, liudija mūsų sunkų darbą, ryžtą ir įrodo, kad Brother tonerio pergaminimo galimybės yra aukščiausiame lygyje."

„Be to, šiuo metu šio sertifikato prašoma tik vienam iš mūsų modelių. Dėl mūsų kasetėse naudojamo „EcoDesign“ galime pergaminti maždaug 85 % visų surinktų dažų, ir nei viena iš mums sugrąžintų originalių Brother tonerio kasečių nepatenka į sąvartyną. Tai didžiulis įsipareigojimas, atsižvelgiant į gamybos apimtis. Vidutiniškai visuose modeliuose galime pakartotinai panaudoti daugiau nei 75% kasečių dalių.

„Kaip įmonė, 18 metų esame įsipareigoję rinkti, perdirbti ir, svarbiausia, pergaminti panaudotas tonerio kasetes, ir galiu drąsiai teigti, kad joks kitas spausdintuvų gamintojas to nedaro taip, kaip mes."

Iki šiol „Brother“ yra pagaminusi beveik 40 milijonų originalių „Brother“ tonerio kasečių ir turi ambicingų planų padidinti šį skaičių, taip pat įdiegti papildomus pergaminimo procesus visame savo asortimente.

Craigas McCubbinas pridūrė: „Turime ambicingų planų ir visada siekiame padidinti savo pergaminimo pajėgumus ir toliau užtikrinti, kad niekas nepatektų į sąvartynus. Taip pat esame įsipareigoję bendradarbiauti su savo klientais ir partneriais, kad sukurtume naujus būdus, kaip tvariai atkurti arba perdirbti savo spausdintuvų dalis."

„Šis įsipareigojimas taip pat apima mūsų platesnę tvarumo veiklą ir mūsų pasiryžimą, kad mūsų procesai būtų kuo aiškesni. Mūsų žiediniai įsipareigojimai atsispindi mūsų Aplinkosaugos iki 2050 m. vizijoje, mūsų ambicinguose 65% CO2 mažinimo iki 2030 m.[i] tiksluose ir į aplinką neišskirti nei kiek anglies dioksido visose verslo operacijose iki 2050 m. – visa tai patvirtinta mokslu pagrįstų tikslų (SBTi) iniciatyva."

„Blue Angel“ sertifikuotas TN-3512 RE toneris šiuo metu naudojamas pagal išskirtines verslas verslui sutartis Europoje. Jei norite sužinoti daugiau apie šį modelį, susisikite su mumis.
 

Apie DE-UZ 177

Pergamintos tonerio kasetės ir rašalo kasetės spausdintuvams, kopijuokliams ir daugiafunkciams įrenginiams (DE-UZ 177)

„Blue Angel“ ekologiniu ženklu pažymėti tonerio moduliai padeda sumažinti atliekų kiekį ir taip taupyti išteklius. Šie tonerių moduliai taip pat turi atitikti griežtus naudojamų medžiagų, nespalvotų ar spalvotų tonerių ir tinkamumo naudoti reikalavimus. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – „Blue Angel“ ekologiniu ženklu pažymėti perdirbtų tonerių moduliai, prieinami susidomėjusiems tiekėjams ir naudotojams, kartu su mažai teršiančia biuro įranga pagal DE-UZ 171 arba DE-UZ 205 turi atitikti griežtus reikalavimus dėl smulkių ir itin smulkių dalelių išmetimo į aplinką spausdinimo metu.

Apie "Blue Angel"

Norėdami sužinoti daugiau apie ekologinį ženklą, apsilankykite Blue Angel | The German Ecolabel (blauer-engel.de) .


_______________

[i] 1 ir 2 taikymo srities emisijos 

 „Pirmi Pasaulyje“ pergaminimo etapas | Brother

Žmonėms įteikiamas apdovanojimas