1. Pagrindinis Brother
  2. Apie Brother
  3. News
  4. 2023
  5. Brother Industries (J.K.) Ltd švenčia dešimtmetį, kai į sąvartynus Europoje neišmeta jokių atliekų.

Brother Industries (J.K.) Ltd švenčia dešimtmetį, kai į sąvartynus Europoje neišmeta jokių atliekų.

 

Brother Industries (J.K.) Ltd švenčia dešimtmetį, kai į sąvartynus Europoje neišmeta jokių atliekų. Rinkos lyderis skinasi kelią tvarioje gamyboje – nuo 2013 m. iš Velso perdirbimo gamyklos į sąvartynus nepatenka jokios atliekos.

Kadangi seserinė gamykla Brother Industries (Slovakija) s.r.o taip pat laikosi politikos, kad į sąvartynus iš gamyklos nepatektų jokių atliekų, tai reiškia, kad Brother Europos perdirbimo programa jau dešimtmetį nieko neišmeta į sąvartynus.

Tai užkirto kelią 35 milijonams tonerio kasečių patekti į sąvartyną, o tai prilygsta maždaug 17 500 tonų atliekų.

Palyginimui, kasmet visame pasaulyje į sąvartynus išmetama stulbinantis 350 milijonų spausdintuvų kasečių kiekis, kuriam suirti gali reikėti iki 1000 metų.
Perdirbdami kasetes galite apsaugoti, kad jos neatsidurtų sąvartynuose, šiukšlių krūvose ir deginimo krosnyse.

Skirta nuliniam atliekų šalinimo sąvartynuose principui

„Brother Industries“ (J.K.) Ltd gali pasigirti viena iš ilgiausių perdirbimo schemų Europoje, renkant panaudotas tonerių kasetes beveik 20 metų. Nuo to laiko tai nuosekliai augo.
Tai buvo gana ilga kelionė - nuo pirmosios specialiosios perdirbimo gamyklos atidarymo 2008 m. iki Europos gamyklų, turinčių anglies dioksido neutralumo sertifikatą.
Abi gamyklos dabar naudoja atsinaujinančios žaliosios energijos derinį, maitinamą saulės kolektorių ir žemės šildymo sistemomis – tai, prie ko komanda labai sunkiai dirbo.

Kaip nulinio atliekų šalinimo į sąvartynus principas veikia „Brother Industries“ (J.K.) Ltd įmonėje?

Perdirbimas su „Brother Industries“ (J.K.) Ltd yra paprastas, greitas ir visiškai nemokamas. Klientai tiesiog išsiunčia tuščias tonerio ar rašalo kasetes atgal naudodami vieną iš patvirtintų grąžinimo būdų, o visa kita padaro Brother.

Kai grąžinate tonerio kasetę „Brother“ įmonei, ji atlieka novatorišką 150 etapų perdirbimo procesą, kad kiekviena perdirbta kasetė būtų kaip nauja. Viskas, ko negalima pergaminti dėl pažeidimų ar susidėvėjimo, yra 100% perdirbama.

Išardydama naudotą tonerio kasetę, pakeisdama visas susidėvėjusias dalis, išvalydama ir vėl pakartotinai surinkdama kasetę, „Brother“ gali pergaminti 86% grąžintų tonerio kasečių, griežtai patikrinusi, kad grąžintų jas klientams lygiai tokios pat kokybės kaip naujas. Taip pernai „Brother“ apsaugojo apie 4500 tonų CO2 nuo patekimo į atmosferą – tai prilygsta beveik 1000 automobilių pašalinimui iš eismo.

Ką „Brother Industries (J.K.) Ltd“ sako apie nulinį atliekų pašalinimo į sąvartynus principą?

Brother atstovas spaudai Julianas Cooperis sakė: „Suprantame, kad tvarumas yra svarbus mūsų klientams, todėl taip didžiuojamės šiuo dešimties metų laikotarpiu, kai Europoje į sąvartynus nepašaliname jokių atliekų.

„Būdamas tvariu gamintoju, Brother stengiasi kuo labiau sumažinti savo poveikį planetai ir tai visada buvo pagrindinė mūsų veiklos dalis, ką mes darome ir kas daro mus ypatingais.
Nuo ilgalaikių, patvarių gaminių kūrimo iki etiško perdirbimo ar 100 % originalių Brother rašalo ir tonerio kasečių perdirbimo – esame įsipareigoję neleisti atliekų šalinti į sąvartynus ir taip pat prisidėti kuriant tvaresnę ateitį be anglies dioksido.

Grąžindami naudotas originalias „Brother“ tonerio ir rašalo kasetes galite prisidėti prie aplinkos tausojimo. Jos bus pergaminamos arba perdirbamos, kad būtų užtikrinta, jog jokios „Brother“ eksploatacinės medžiagos nepatektų į sąvartynus visoje Europoje

 

1. Iki šiol "Brother" atnaujino 37,58 mln. tonerių kasečių visoje Europoje.
2. Šildymo sistema su gruntiniu šilumos siurbliu veikia tik bendrovėje "Brother Industries Slovakia".

 

Apie „Brother“

Per 100 inovacijų metų „Brother“ įmonė tapo pasauline verslo sprendimų tiekėja, kokia ji yra šiandien. Įkurta kaip „Yasui Sewing Machines Co“ Japonijoje 1908 m., o vėliau pervadinta į „Brother“, šiuo metu įmonė veikia daugiau nei 40 šalių visame pasaulyje. „Brother“ nuolat prisitaikė, kad klestėtų nuolat besikeičiančioje rinkoje. Nuo valdomų spausdinimo paslaugų iki spausdintuvų, skaitytuvų ir ženklinimo įrenginių. „Brother“ produktai ir paslaugos yra sukurti siekiant pagerinti efektyvumą, padidinti produktyvumą ir skatinti bendradarbiavimą darbo vietoje.

Lankstinukas apie sąvartynus be atliekų