1. Pagrindinis Brother
  2. Apie Brother
  3. News
  4. 2015
  5. Lietuvos policija savo automobiliuose naudoja Brother

Lietuvos policija savo automobiliuose naudoja Brother

Maži Brother PocketJet spausdintuvai yra populiarūs tarp daugybės mobiliųjų programėlių ir tokių klientų, kaip policija, apsaugos tarnybos, gelbėjimo įmonės bei keliaujantys pardavėjai. Svarbu, kad Lietuvoje Brother spausdintuvai veikia net esant dideliam šalčiui.

 

Kai kalbama apie spausdintuvus, daugelis žmonių juos įsivaizduoja kaip prietaisus, veikiančius įmonėse ar ant namuose įrengto biuro stalo. Kur kas mažiau žmonių supranta, kad spausdintuvai gali veikti ir labiau egzotinėse vietose, pavyzdžiui, ant policijos automobilio galinės sėdynės.

 

Lietuvos policija yra puikus pavyzdys, kai galite pamatyti nešiojamą kompiuterį ir mobilų A4 formato Brother spausdintuvą, nepriekaištingai dirbančius kartu. Spausdintuvas kasdienius darbus policijos automobiliuose paverčia paprastesniais ir lankstesniais, o kelių eismo taisyklių pažeidėjai, kita vertus, yra daug mažiau entuziastingi.

 

Lietuvoje policija Brother spausdintuvus pirmiausia naudoja baudų kvitams atspausdinti. Tai darbas, kuris anksčiau būdavo sunkus bei reikalaudavo daug laiko, nes baudų kvitus reikėdavo išrašyti ir išduoti ranka.

 

NUO BAGAŽINĖS IKI GALINĖS SĖDYNĖS

 

Iki šiol Lietuvos policija naudoja 1200 Brother PocketJet PJ-662 spausdintuvų ir jų skaičius auga kiekvieną mėnesį.

 

Anksčiau policija naudodavo didelius spausdintuvus, kurie būdavo policijos automobilių bagažinėse. Tai sprendimas, kuris nebuvo nei praktiškas, nei subtilus.

 

Naudojant šiuos spausdintuvus policijos automobiliuose turėjo būti dažų bei popieriaus pakuočių. Be to, policijos pareigūnai nemėgdavo lipti iš automobilio esant stipriam lietui ar sningant, kad atsineštų atspausdintą dokumentą.

 

Šiandien Lietuvos policija savo automobiliuose turi mažą mobilų Brother spausdintuvą, kurį gali pasiekti nuo priekinės sėdynės. Paprastai spausdintuvas montuojamas galinės sėdynės viduryje esančiame porankyje, tačiau, esant poreikiui, gali būti perkeliamas arčiau.

 

Brother PJ-662 spausdintuvus galima prijungti prie nešiojamo kompiuterio naudojant USB laidą ar belaidį Bluetooth ryšį.

 

VEIKIA VISOSE TEMPERATŪROSE

 

Pasak Algirdo Stončaičio, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojo, mobiliųjų Brother spausdintuvų įdiegimas policijos automobiliuose buvo didelė pagalba pareigūnams:

 

„Mūsų darbas tapo efektyvesnis. Dabar galime akimirksniu, netgi esant ekstremalioms oro sąlygoms, atspausdinti svarbius dokumentus. Be to, Brother spausdintuvų priežiūra reikalauja labai nedaug laiko“ – sako p. Stončaitis.

 

Brother PocketJet spausdintuvas naudoja „terminio spausdinimo“ technologiją, kuriai aplinkos temperatūra nedaro jokios įtakos. Jie puikiai spausdina tiek esant stingdančiam šalčiui, tiek kaitinant saulei.

 

Kitas privalumas yra tai, kad Brother PocketJet spausdintuvai nenaudoja rašalo kasečių ar tonerių. Vienintelis dalykas yra tai, kad policijos pareigūnai turi reguliariai patikrinti, ar viduje dar yra A4 dydžio popieriaus ritinėlių.

 

BROTHER TURI KELETĄ MOBILIŲ SPAUSDINTUVŲ

 

Brother PocketJet spausdintuvų šeima turi 5 narius, iš kurių visi gali kokybiškai bei greitai spausdinti A4 formatu.

 

Brother PocketJet spausdintuvuose įmontavo „terminio spausdinimo“ technologiją.  Spausdintuvai veikia be jokio rašalo, kasečių ar tonerių. Tekstas ir vaizdai yra išdeginami popieriuje.

 

Lietuvos policija naudoja Brother PocketJet PJ-662 nešiojamų spausdintuvų modelį, kurio didžiausias spausdinimo greitis yra šeši A4 dydžio popieriaus lapai per minutę. Spausdinimo raiška – 200 taškų colyje.

 

Brother PJ-662 modelis turi USB, bevielio Bluetooth ryšio bei infraraudonųjų spindulių Irda sąsajas. Tai garantuoja didelį lankstumą, naudingą daugybei įvairių programų.

 

Brother printer mounted in car