1. Pagrindinis Brother
  2. Apie Brother
  3. News
  4. 2021
  5. Brother perdirbimo perversmas

Brother perdirbimo perversmas

 

Naujas „Brother“ perdirbimo sprendimas sumažina plastiko naudojimą visoje Europoje.

Pirmaujantis spausdintuvų gamintojas „Brother“ nuo 2004 m. tobulino pasibaigusio galiojimo dažų kasečių surinkimą ir perdirbimą. Iš pradžių „Brother Group“ pradėjo rinkti ir pakartotinai naudoti dažų kasetėse esančias patvarias detales.

Naudodamasis žiedinės ekonomikos principais, „Brother“ sukūrė tvarų perdirbimo būdą, kuris leidžia susigrąžinti ir perdirbti medžiagas iš pasibaigusio galiojimo dažų kasečių, kurios bus naudojamos kaip medžiagų šaltinis gaminant „naujas“ kasetes.

Šis novatoriškas sprendimas perdirba kasečių rėmus, kurių „Brother“ negali pagaminti iki galo. Pagrindinės dalys yra surenkamos ir pakartotinai panaudojamos, o plastikas iš išorinių rėmų yra granuliuojamas ir naudojamas „naujiems“ gaminiams formuoti pagal tuos pačius griežtus standartus kaip ir naujos medžiagos.

Šis naujas žingsnis reiškia, kad kiekviena dažų kasetės dalis, kuri grąžinama į Velso ir Slovakijos gamyklas, bus pergaminta, pakartotinai panaudota arba perdirbta, todėl nereikės naudoti naujo plastiko. Tai yra daug tvaresnis ir etiškesnis sprendimas.

Julian Cooper, „Brother“ (JK) aplinkos ir kokybės vadovas pakomentavo plėtrą teigdamas, jog tai yra labai svarbus „Brother“ įvykis ir tai bus didžiulis žingsnis į priekį įmonės misijoje padėti paversti spausdinimą tvaresniu ir prisidėti prie žiedinės ekonomikos visoje Europoje.

„Dėl itin aukštos mūsų gaunamų medžiagų kokybės mes sugebėjome pasiekti 100% perdirbtą HIPS (atsparų smūgiams polistirolą), atitinkantį griežtas specifikacijas ir visus mechaninius kriterijus. Galimybė sukurti dažų kasetę iš 100% perdirbto plastiko ir tokios pat kokybės, kaip ir visiškai nauja, yra didelis pasiekimas, ir mes labai didžiuojamės galėdami pasiūlyti šią kasetę ekologiškiems namams ir verslo vartotojams, norintiems pasiekti savo įmonės aplinkos apsaugos tikslus“.

Julian pridūrė, jog „Brother Group“ turi labai ambicingus CO2 išmetimo rodiklių tikslus ir šis reikšmingas pasiekimas padės mums juos pasiekti anksčiau laiko. Turėdami vidaus liejimo skyrių, galime įgyvendinti šį žiedinės ekonomikos metodą, sumažinti atliekų kiekį ir suteikti daug galimybių ateityje sustiprinti „Brother“ įsipareigojimus aplinkosaugos srityje.

„Be akivaizdžių pranašumų, dažų kasečių perdirbimas per mus taip pat palaiko mūsų labdaros partnerį „Cool Earth“. Už kiekvieną rašalo ir tonerio kasetę, grąžintą „Brother“ perdirbti, aukojame „Cool Earth“, kad paremtume jų darbą su atogrąžų miškų bendruomenėmis siekiant sustabdyti miškų kirtimą ir jo poveikį klimato pokyčiams“.

100% perdirbtų medžiagų naudojimas sustiprina „Brother“ visiško atliekų užkasimo atsisakymo misiją, taip pat prisideda prie tvarios žiedinės ekonomikos ir remia Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Šios kasetės dabar parduodamos kartu su visiškai naujomis eksploatacinėmis medžiagomis visoje Europoje.

Brother recycling