1. Pagrindinis Brother
  2. Apie Brother
  3. News
  4. 2023
  5. Brother grupei įteiktas platininis sertifikatas iš „Atsakingo verslo aljanso“

Brother grupei įteiktas platininis sertifikatas iš „Atsakingo verslo aljanso“


„Brother Industries, Ltd.“ (prezidentas: Ichiro Sasaki) šiandien paskelbė, kad jos dukterinė įmonė BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD., gaminanti spausdintuvus ir daugiafunkcinius įrenginius, buvo patikrinta pasaulinės organizacijos - Atsakingo verslo aljanso (RBA), skatinančio įmonių socialinę atsakomybę, ir gavo aukščiausią įvertinimą – platininį sertifikatą. Tai yra antroji „Brother Group“ gamykla, gavusi Atsakingo verslo aljanso sertifikatą, ir pirmoji, gavusi platininį sertifikatą.

BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD. yra gamykla Šendženo mieste, Guangdongo provincijoje, Kinijoje, gaminanti spausdintuvus ir daugiafunkcinius įrenginius. Neseniai joje buvo atliktas Atsakingo verslo aljanso sertifikuotos trečiosios šalies organizacijos auditas. Gamykla buvo pripažinta už darbo, saugos, aplinkos, etikos, tiekimo grandinės valdymo kategorijas ir tinkamą šių valdymo sistemų tvarkymą bei gavo aukščiausią 200 balų įvertinimą, todėl „Brother Group“ buvo įteiktas pirmasis platininis sertifikatas.

Atsakingas verslo aljansas yra pasaulinė organizacija, kurios įmonės narės yra įsipareigojusios vykdyti savo socialines pareigas kurdamos tvarias tiekimo grandines. Jos elgesio kodekse nustatyti standartai, užtikrinantys, kad darbo sąlygos būtų saugios, su darbuotojais būtų elgiamasi pagarbiai ir oriai, o verslo operacijos būtų vykdomos tausojant aplinką atsakingai ir etiškai. Organizacija reikalauja savo narių siekti atitinkamų standartų laikymosi per savo valdymo sistemas. Atsakingo verslo aljanso auditas – tai sistema, kurioje trečiosios šalies audito organizacija įvertina, ar humaniškas ir patikimas valdymas vykdomas teisingai pagal jos elgesio kodeksą. Vertinimai vykdomi atliekant trečiosios šalies auditą gamykloje, o atsižvelgiant į surinktą balą, išduodamas sidabrinis (160 ir daugiau taškų), auksinis (180 ir daugiau taškų) arba platininis (200 taškų) sertifikatas.

„Brother Group“ nustatė penkis esminius dalykus, siekdama „prisidėti prie visuomenės ir padėti apsaugoti žemę“, kurios yra „Mūsų tikslas“ „Brother Group“ 2030 finansinių metų vizijoje „Jūsų pusėje 2030“. Siekdama išspręsti vieną iš esminių dalykų – „siekti atsakingos vertės grandinės“, grupė užsibrėžė tikslą iki 2024 finansinių metų trims grupės gamykloms gauti Atsakingo verslo aljanso auksinį sertifikatą. BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD. yra antroji „Brother Group“ įmonė, gavusi šį sertifikatą po BROTHER INDUSTRIES (VIETNAMAS), kuri praėjusiais metais gavo auksinį sertifikatą.

„Brother Group“ ir toliau prisidės prie tvarios visuomenės kūrimo visoje savo pasaulinėje tiekimo grandinėje, gerbdama darbuotojų teises ir užtikrindama saugią darbo aplinką, prisiimdama įsipareigojimą laikytis Atsakingo verslo aljanso elgesio kodekso ir įmonės socialinės atsakomybės užtikrinimo.

Platininis sertifikatas