1. Pagrindinis Brother
  2. Apie Brother
  3. News
  4. 2023
  5. Brother Nordic A/S partneriai ir verslo klientai 2022 m. sutaupė 20 584 tonų CO2

Brother Nordic A/S partneriai ir verslo klientai 2022 m. sutaupė 20 584 tonų CO2

 

Spausdinimo ir nuskaitymo sprendimų ekspertas „Brother“ pasiekė svarbų etapą savo įsipareigojime siekti tvarumo – 2022 m. sutaupė 20 584 tonų CO2 dėl savo dažų atkūrimo programos Šiaurės Europos šalyse.

Programoje, kurios metu surenkamos panaudotos dažų kasetės ir perdirbamos iki naujos kokybės, dalyvavo 343 prekybininkai arba verslo klientai, kurie iš viso grąžino 12 459 dažų kasetes, sutaupę 20 584 tonas CO2, kuris būtų išsiskyręs gaminant tiek naujų kasečių.

Craigas McCubbinas, „Brother Industries UK“, „Brother's Global Remanufacturing Technology Center“ generalinis direktorius, komentavo sakydamas: „Žiedinė ekonomika ir įsipareigojimas siekti tvarumo yra „Brother“ DNR dalis ir neatsiejama nuo mūsų pagrindinių vertybių. Nuo 2004 m. turime rinkoje pirmaujančią perdirbimo programą, skirtą sumažinti mūsų gaminių poveikį aplinkai. Tai reiškia, kad „Brother“ turi vieną seniausių dažų perdirbimo įmonių Europoje ir visame pasaulyje yra pergaminusi daugiau nei 35 milijonus kasečių1.

„Pasauliniu požiūriu tai reiškia, kad kasmet sutaupome 5 300 tonų C02, palyginti su tuo, kiek reikia visiškai naujoms kasetėms gaminti. Tai prilygsta 1150 automobilių pašalinimui iš eismo2 kasmet. Ir atsižvelgiant į tai, kad taip pat atsižvelgiama į panaudotų ekploatacinių medžiagų surinkimą, tai yra didžiulis pasiekimas tokio masto veiklai.

 Be įsipareigojimo mažinti emisiją, „Brother“ dažų kasetes kuria atsižvelgdamas į žiedinę ekonomiką.

Juanas Carotas, Brother Industries UK vyresnysis projektų vadovas, pakomentavo: „Brother tonerio kasetės buvo sukurtos tvariausiu būdu. Jos pagamintos iš plastiko, kuriame nėra patvarių organinių teršalų, todėl juos galima pakartotinai panaudoti. Viskas, ko negalime panaudoti pakartotinai, yra perdirbama, užtikrinant, kad niekas nepatektų į sąvartyną.”

Be to, „Brother“ perdirbimo gamyklos yra sertifikuotos, kaip į sąvartynus neišmetančios jokių atliekų, o nuo 2021 m. jų perdirbimo procesai oficialiai yra 100% neutralūs anglies dioksido kiekiui3. „Brother“ laikosi aukšto kokybės lygio ir aplinkosaugos standartų, užtikrindamas savo perdirbtų gaminių ilgaamžiškumą ir veikimą.

Įgyvendindama tonerių perdirbimo programą, įmonė dar kartą patvirtina savo įsipareigojimą siekti JT 2030 m. darbotvarkės tvaraus vystymosi tikslų (SDG), ypač atsakingos gamybos ir vartojimo atžvilgiu. Šiomis sąlygomis „Brother“ toliau siekia skatinti tvarų vystymąsi ir planuoja iki 2030 m. sumažinti savo apimtis1 ir išmetamų teršalų kiekį2 65 %4, palyginti su 2015 m., parodydamas savo ilgalaikį įsipareigojimą siekti tvarumo ir mažinti savo pėdsaką aplinkai.

„Mes „Brother“ esame įsipareigoję pirmauti tvarumo srityje spausdinimo pramonėje ir toliau dirbame, kad sumažintume savo produktų ir paslaugų poveikį aplinkai“, – sako Henningas Elkjæras, „Brother Nordic A/S“ pardavimų direktorius Danijai ir Norvegijai. „Didžiuojamės mūsų tonerių pergaminimo programos sėkme ir toliau dirbsime su įvairiomis iniciatyvomis, kad sustiprintume savo, kaip atsakingos, etiškos ir tvarios įmonės, vaidmenį.”

Klientai gali nemokamai grąžinti kasetes atlikdami paprastus veiksmus, nurodytus mūsų svetainėje. https://www.brother.xx/recycling/toner-recycling-landing. Sugrąžintos naudotos originalios Brother kasetės patenka į vieną iš Brother Europos perdirbimo įmonių, kur įvertinama, ar jas galima pergaminti ar perdirbti. Jei kasetė naudojama pakartotinai, ji išvaloma, o susidėvėjusios dalys pakeičiamos, kad jos būklė būtų optimali, ir grąžinama į rinką „kaip naujas“ gaminys (grąžinama tokios pačios kokybės, kaip ir visiškai nauja kasetė).

Norėdami gauti daugiau informacijos apie "Brother" rinkoje pirmaujančią perdirbimo schemą, apsilankykite https://www.brother.xx/recycling/toner-recycling-landing



1 Iki 2021 finansinių metų pabaigos

2 Remiantis vidutine keleivine transporto priemone, kuri kiekvienais metais išmeta 4600 kg (4,6 metrinės tonos) CO2

3 1 ir 2 taikymo sritis

4 Remiantis 65 % sumažinimu pagal 1 ir 2 taikymo sritį, palyginti su 2015 finansinių metų lygiu. Daugiau informacijos apie "Brother Group Environmental Vision 2050" rasite adresu https://global.brother/en/sustainability/eco/vision

Brother rinkoje pirmaujanti perdirbimo schema